Nele Vereecken Angel

3 december 2020

Macht kommt von machen, etwas tun können.

Domineesdochter Angela Karsner groeide op in Oost-Duitsland. Haar tante uit West-Duitsland stuurde vaak cadeautjes op zoals een Levi's jeans en een plaat van The Beatles. Angela verlangde naar vrijheid, naar het westen. Toen de muur viel, besloot ze haar wetenschappelijke carrière los te laten en de politiek in te stappen. “Wie eenmaal in zijn leven zo positief verrast werd, denkt dat er veel mogelijk is”, zegt ze daarover. 

Angela Karsner is een vrouw die bestaat. 

Angel is een voorstelling over een vrouw die niet bestaat en die lichtelijk op de echte Angela is gebaseerd: een vrouw die in haar zoektocht naar meer mogelijkheden, wereldleider wordt. 

Een fictief portret gebaseerd op waargebeurde feiten… 

Door het onmogelijke te dromen, wordt soms de helft ervan waar. In ‘Angel’ laten we de verbeelding los op een belangrijk hedendaags politiek figuur. 

Hoe ver mag je gaan in die verbeelding? Wanneer wordt de verbeelding een leugen, en die leugen een door iedereen aanvaarde logische realiteit?

Van en met: Felix Ensslin, Joachim Robbrecht, Sara Sampelayo, Michiel Soete, Iwan Van Vlierberghe, Mieke Verdin en Nele Vereecken
Co-productie: AGORA theater, KAAP en KWP Pianofabriek
Met de steun van: Vlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Deutschsprachigen Gemeinschaft Belgiens
Met dank aan: ARSENAAL/LAZARUS, De Brakke Grond, Le Corridor, Hendrik De Smedt en arp

Praktisch

 • Tijdstip
  Donderdag 3 december 2020 om 20:00
 • Prijs
  VVK 14 euro - KAS 16 euro
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
 • Tickets
  www.sint-gillis-waas.be/webshop

Reserveren via 03 229 02 00 of de webshop

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.