Theater Tieret Meneer Linh (12+)

6 mei 2018

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter en zichzelf. Maar het nieuwe land voelt vreemd en koud aan. Tot hij op een dag meneer Verstichelen ontmoet. Hij vertelt hem honderduit over het nieuwe land, de nieuwe stad en nieuwe gezichten. Warme woorden in een nieuwe taal. Ze verstaan elkaar niet. Maar toch luisteren ze, heel gretig, woord voor woord.

Op een dag worden Meneer Linh en zijn kleindochter plotseling overgeplaatst naar een gesloten inrichting, ergens anders in de vreemde, koude stad…

Heel vrij naar 'Het kleine meisje van meneer Linh' (Philippe Claudel).
Met ‘Het kleine meisje van meneer Linh’ schreef de Franse auteur Philippe Claudel een absoluut meesterwerk over de kern van het menselijk bestaan: de fundamentele behoefte aan het contact met anderen.

Het idee om samen met meester-verteller Hans Van Cauwenberghe dit pareltje wereldliteratuur van Claudel op de planken te brengen, groeide enkele jaren geleden. Vanuit een gezamenlijke fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal over vluchten en thuiskomen nu moét gebracht worden. Nu meer dan ooit.

Een acteur-poppenspeler en een poppenspeler-acteur. Geef hen een scène en een publiek. En een uur lang vuur dat nog dagen blijft nasmeulen. Een warm verhaal over een koud land. Een verhaal van alle tijden, actueler dan ooit.

van en met: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohamed Tajaouart
poppen: Patrick Maillard
techniek: Steven Bosmans

Praktisch

 • Tijdstip
  Zondag 6 mei 2018 om 15:00
 • Prijs
  ABO 7 euro - VVK 7 euro (-12 jaar) / 9 euro - KAS 9 euro (-12 jaar) / 11 euro
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
  www.tieret.be
 • Tickets
  Via 03/229.02.00 of deroute at sint-gillis-waas dot be

Reserveren via 03/229.02.00
of deroute at sint-gillis-waas dot be

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.