Bart Van Loo Napoleon

31 maart 2018

De vorige voorstelling van Bart Van Loo, ‘Chanson – une belle histoire’, kreeg overal in de Lage Landen de handen op elkaar. In zijn nieuwe show blijft hij in Frankrijk, bij muzikant Geert Hellings, én bij zichzelf. Zijn besteller over Napoleon smeekte om een vertaling naar het podium.

Met zijn gekende bevlogenheid en zin voor humor legt Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De kleine keizer komt bij hem tot leven, wordt een mens van vlees en bloed die onder zijn huid kruipt. Een melange van woord en muziek. Deze "handige mix van geschiedenisles, cabaret en toneel” (Theaterkrant) trok vorig jaar in Vlaanderen alleen maar volle zalen.

Een mix van wetenschap en jolijt. “Deze geboren verteller weet met zijn Napoleon de toehoorders op het puntje van stoel te kluisteren.” (Het Laatste Nieuws)

Geert Hellings (Stanton) componeerde speciaal voor deze voorstelling een even verrassende als poëtische soundtrack. En dankzij de unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke is Napoleon ook visueel een bekoorlijk spektakel geworden. Bruisend verteltheater!

“Podiumbeest in driedelig pak, waterval van feitjes en weetjes, panache en intact enthousiasme, showmanship waar niets op af te dingen valt.” (Knack)

“Woordkunstenaar en magistraal verteller” (Focus-TV)

“Wat een eloquentie! Een verbaasde wervelwind die bij mij de gevoeligste snaar raakt.” (Matthijs van Nieuwkerk-De Wereld Draait Door)

Praktisch

 • Tijdstip
  Zaterdag 31 maart 2018 om 20:00
 • Prijs
  ABO 13 euro - VVK 15 euro - KAS 17 euro
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
  www.rumoer.be
 • Tickets
  Via 03/229.02.00 of deroute at sint-gillis-waas dot be

Reserveren via 03/229.02.00
of deroute at sint-gillis-waas dot be

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.